Rechtsbijstandverzekering en corona

Het zijn drukke tijden voor rechtsbijstandverzekeraars. Zij krijgen naar aanleiding van de coronacrisis veel vragen over juridische zaken. Ook zijn er consumenten die nu nog snel een rechtsbijstandverzekering willen afsluiten. Maar heeft dat wel zin?

standbeeld van Vrouwe Justitia
Nieuws
Datum: 28-05-2020

Om met dat laatste te beginnen: u verwacht een geschil met bijvoorbeeld een reisorganisatie over een reeds geboekte vakantie. U heeft nog geen rechtsbijstandverzekering en wil er daarom een afsluiten. Dat heeft helaas zelden zin omdat de verzekeringsmaatschappij een dergelijk geschil ziet als een 'voorzien' voorval.

Voor lopende verzekeringen hoeft dit niet het geval te zijn. Zeker niet als u in het bovengenoemde voorbeeld de reis hebt geboekt voordat de coronacrisis in volle hevigheid uitbarstte. Dergelijke gevallen worden individueel beoordeeld door de verzekeraar.

Wachttijd

Houd er verder rekening mee dat veel rechtsbijstandverzekeringen een wachttijd hebben. In de praktijk is deze vaak drie maanden. Dat betekent dat u in de eerste tijd na het afsluiten van de verzekering geen beroep kunt doen op de dekking ervan.

Schadebedrag

Ook geldt er meestal een minimaal schadebedrag. Afhankelijk van het soort conflict kan dit variëren van € 100 tot € 1.000. Is de claim lager, dan kunt u geen gebruik maken van uw verzekering. Bestudeer de voorwaarden dus goed voordat u een rechtsbijstandverzekering afsluit.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Overweegt u een rechtsbijstandverzekering af te sluiten of twijfelt u of uw huidige polis nog wel bij u past? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.