Oldtimer op de weg

Oldtimerverzekering

 • Scherpe premie met uitstekende voorwaarden
 • Verzekering op basis van taxatiewaarde
 • Persoonlijke service bij schade
Vraag offerte aan

Oldtimerverzekering

U bent zuinig op uw oldtimer en rijdt extra alert. Maar dat geldt helaas in het moderne verkeer niet voor alle weggebruikers. Om toch onbezorgd te kunnen toeren met uw klassieker bieden wij u een uitstekende oldtimerverzekering.

Een oldtimerverzekering is bedoeld voor auto’s en motoren die 25 jaar of ouder zijn en waarmee niet meer dan 7.500 km per jaar wordt gereden. Sommige verzekeraars hanteren zelfs een grens van 20 jaar voor een oldtimer. Voor een gering bedrag heeft u al een WA verzekering waarmee alle schade die u toebrengt aan anderen is verzekerd. Er zijn ook oldtimerverzekeringen die een casco dekking bieden. Daarmee wordt ook de schade vergoed aan uw klassieker.

Eerder oldtimer voor de verzekering dan voor de wegenbelasting

Pas als uw oldtimer minimaal 40 jaar oud is en op benzine rijdt, wordt uw klassieker volledig als oldtimer aangemerkt door de belastingdienst. Vanaf dat moment is uw klassieker vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. Is het kentekenbewijs van uw oldtimer tussen 1975 en 1988 afgegeven, dan geldt er een overgangsregeling waarbij u in aanmerking kan komen voor een verlaagd tarief van de motorrijtuigenbelasting.

Uitkering op basis van taxatiewaarde

Kiest u voor een WA Plus of All Risk oldtimerverzekering, dan moet u in de meeste gevallen een taxatierapport overleggen aan de verzekeraar. Voor een klassieker die is getaxeerd en schade oploopt, krijgt u tot maximaal de volledige taxatiewaarde vergoed. Houd wel rekening met de geldigheid van het taxatierapport! Over het algemeen moet uw oldtimer om de drie jaar opnieuw worden getaxeerd. 

WA, WA Plus of All Risk oldtimerverzekering? 

Zodra u met uw oldtimer gaat deelnemen in het verkeer bent u als eigenaar verplicht om tenminste een WA oldtimerverzekering af te sluiten. Daarmee verzekert u zich tegen de schade die u door uw schuld aan anderen toebrengt. U kunt de WA verzekering van uw oltimer uitbreiden met verschillende dekking, zoals schade door noodweer en vandalisme of zelfs schade die u door uw eigen schuld aan uw oldtimer is ontstaan.

Schade aan anderen door u WA WA Plus All Risk
Schade aan andere voertuigen
Schade aan bezittingen
Schade aan personen
Schade aan uw oldtimer van buitenaf      
Diefstal
Ruitbreuk
Botsingen met dieren
Brand & explosie
Extreem weer (storm en hagel)
Schade aan uw oldtimer door u zelf      
Aanrijding
Overige schade door uzelf

Vragen over uw oldtimerverzekering? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: (0343) 412 258.

Aanvullende oldtimerverzekeringen

Bij ons kunt u er verder voor kiezen om uw oldtimerverzekering uit te breiden met specifieke, aanvullende verzekeringen voor persoonlijke schade van de bestuurder en inzittenden, juridische ondersteuning en pech onderweg. 

 • Rechtsbijstandverzekering

  Bij een schade in het verkeer is niet altijd duidelijk wie de schuldige is en wie aansprakelijk kan worden gesteld. Heeft u schade buiten uw schuld om? Dan moet u deze zelf verhalen op de partij die volgens u aansprakelijk is. Een basis oldtimerverzekering (WA, WA Plus of WA Casco) biedt hiervoor geen dekking. Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp om schade aan uw oldtimer of letselschade te verhalen op de tegenpartij.
 • Ongevallen inzittenden

  Bij een ongeval kunnen de bestuurder en passagiers van uw oldtimer gewond raken en zelfs blijvend letsel oplopen. Deze aanvullende verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. Zelfs als de bestuurder verantwoordelijk is.
 • Schadeverzekering inzittenden

  Met een schadeverzekering inzittenden zijn de bestuurder en passagiers van uw oldtimer goed verzekerd voor zowel letselschade als schade aan hun bagage en kleding. Deze aanvullende verzekering keert na een ongeval met uw oldtimer een bedrag uit dat gelijk is aan de werkelijk geleden schade, ongeacht wie verantwoordelijk is. Ook passagiers kunnen aanspraak maken op de werkelijk geleden schade.
 • Pechhulpverzekering

  Hoe goed u uw oldtimer ook onderhoudt, het kan altijd gebeuren dat u pech krijgt. Met de aanvullende pechhulpverzekering kunt u rekenen op snelle en professionele hulp bij pech, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. U kunt kiezen voor pechhulp in Nederland, maar ook voor pechhulp in heel Europa.

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.

Stel ons gerust uw vraag